Bekijk originele versie: how to - accu en laadsysteem controleren.

Ok, kastje is dus inderdaad gelijkrichter, want ik vind dus de connector met een rode, groene, gele en een roze draad. Kan er wel enkel bij als de batterij er niet inzit, dus ff met startkabels wat geregeld dat hij ernaast staat. ALs ik start en al draaiend mijn licht aanzet, valt hij naar 9 volt.
Maar het ergste is, als ik de output van die gele en roze draad meet, geven ze elk maar 1,25 volt ofzo; niet waar ik op gehoopt had :(

edit:
oh wacht, wisselspanning, juist :9 Zo terug !

edit2:
Geeft mooi 30, loopt op tot 60 volt bij 4-5000rpm ofzo. Ik mag veronderstellen dat het de gelijkrichter is ?
quote:
Op woensdag 01 februari 2006 10:51 schreef Prodigital het volgende:
Ok, kastje is dus inderdaad gelijkrichter, want ik vind dus de connector met een rode, groene, gele en een roze draad. Kan er wel enkel bij als de batterij er niet inzit, dus ff met startkabels wat geregeld dat hij ernaast staat. ALs ik start en al draaiend mijn licht aanzet, valt hij naar 9 volt.
Maar het ergste is, als ik de output van die gele en roze draad meet, geven ze elk maar 1,25 volt ofzo; niet waar ik op gehoopt had :(

edit:
oh wacht, wisselspanning, juist :9 Zo terug !


Meet je die 1,25 volt met de gelijkrichter los gekoppelt en de meter op wisselspanning?
Mijn fout, is al even geleden dat ik nog met zo'n dingen bezig ben geweest, vandaar dat ik vergat dat het wisselspanning moet zijn. Gelijkrichter is dus los, en ik meet dan aan het gele draadje 30 tot 60 volt wisselspanning. Gelijkrichter zal dan wel kapot zijn. Ik heb ondertussen wel gezien wat het verschil met die regelaar en gelijkrichter precies is; Oude Brikker zegt dat die bij nieuwe fietsen in n onderdeel zitten. Maar ik veronderstel dus dat ik nog altijd de gelijkrichter moet vervangen, niet die regelaar (stroom komt van dynamo, maar komt niet toe bij batterij dus) ?
gelijkrichter kun je doormeten. Das gewoon een diodeblokje
:o zou niet weten hoe...
Ammeter in mijn multimeter gaat wel niet, want de zekering is gesprongen, en ik vind er nergens n van 0,2 A.
weerstand ken je wel meten? Zit er geen diode stand op je meter? zekering kun je zo bij en electronica zaak halen. http://www.conrad.com bijvoorbeeld.
Ok, diode stand gebruikt. Komen dus vier draden toe, twee uit de alternator (geel en roze) en gaan er twee uit, groen en rood. Als ik om het even welke combinatie maakt, blijft de meter op "1" staan. Alleen als ik roze met rood verbind, stijgt hij naar ongeveer 1,067. Ik veronderstel dat dat dus niet de bedoeling is ?
En geel op rood andersom?
Ook "1", geen geleiding dus.
quote:


Verse gelijkrichter halen of maken dus.
Maken zal er wel niet zo inzitten. Maar zoals ik al vroeg, kan ik gewoon elke gelijkrichter nemen die naar 12 volt omzet (of doen die ouwe dingen met regelaar apart dat niet ?) en hetzelfde stekkertje heeft ?
deze bvb lijkt mij wel te passen:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1969-Honda-CL-450-350-Regulator-Rectifier_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ35581QQitemZ4608925832QQrdZ1]link
Ff kijken of ik nog zo'n ding heb zwerven.

[edit] :N
quote:
Op woensdag 01 februari 2006 14:13 schreef Prodigital het volgende:
Maken zal er wel niet zo inzitten. Maar zoals ik al vroeg, kan ik gewoon elke gelijkrichter nemen die naar 12 volt omzet (of doen die ouwe dingen met regelaar apart dat niet ?) en hetzelfde stekkertje heeft ?
deze bvb lijkt mij wel te passen:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1969-Honda-CL-450-350-Regulator-Rectifier_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ35581QQitemZ4608925832QQrdZ1]link

Denk dat die wel geschikt is. Neem aan dat die van jou er hetzelfde uitziet?
Ongeveer. Maar ik veronderstel dat die dingen erg universeel zijn ? Ik bedacht net dat ik zelfs de connector kan transplanteren, dus eigenlijk kan ik dan zowat elke gelijkrichter nemen die dezelfde 4 draadjes heeft. Wel even zoeken op eBay, want je hebt er die ze verkopen voor zelfs 80 euro enzo.
quote:
Op woensdag 01 februari 2006 16:05 schreef Prodigital het volgende:
Ongeveer. Maar ik veronderstel dat die dingen erg universeel zijn ? Ik bedacht net dat ik zelfs de connector kan transplanteren, dus eigenlijk kan ik dan zowat elke gelijkrichter nemen die dezelfde 4 draadjes heeft. Wel even zoeken op eBay, want je hebt er die ze verkopen voor zelfs 80 euro enzo.

Zolang er geen regelaar in zit maakt het idd weinig uit. Let wel op als je een gelijkrichter van een ander merk neemt. Alle Japanse merken hebben hun eigen kleurenschema.
Heb een algemene bruggelijkrichter erop gezet, wat dus geholpen heeft. Kan nu wel starten zonder batterij, en het voltage over de batterij stijgt. :)
HEEEE , oma,

in mijn brik zit een accu met gele dopjes op de bovenkant en aan de zijkant 2 strepen, min level en max level, je zou denken, in geval van juistheid, staat een bepaalde vloeistof tussen deze twee strepen.

Nou wil het, dat de vloeistof maar halverwege de accus staat (EEN HEEL EIND ONDER MIN LEVEL DUS)

Kan ik dit gewoon aanvullen met gedistileerd water of moet ik er ook nog allerlei zuur bij gooien???

Ik wilde de accu effe bijladen, maar ik denk niet dat mijn druppellader de accus vol met vloeistof druppelt :P
alleen demi/gedistil water, GEEN zuur

en hopen O-)

Door T.R. Roadkill op vrijdag 03 maart 2006 06:47

 

quote:
Op donderdag 02 maart 2006 23:45 schreef gassen het volgende:
alleen demi/gedistil water, GEEN zuur

en hopen O-)


Ben er bang voor, na een hele nacht geeft de optimate nog steeds geen groen :(

Door T.R. Roadkill op vrijdag 03 maart 2006 09:53

 

Hoppa, nu wel groen licht van de optimate, was effe vergeten dat ik gisterenavond heel laat nog effe de lader van de accu had gehaald, dus dan begint ie weer opnieuw met het hele programma
Hoi,
ik zit met een probleem! de accu laadt niet bij, nu heb ik de dynamo gemeten maar
als het 3 fasen zijn moet er toch tussen elke fase spanning gemeten worden?
ik heb zeg maar f1 f2 f3 ik heb spanning op f1-f2 f1-f3 maar op f2-f3 niets
klopt toch niet helemaal?
En welke fase ik ook pak ze zijn allemaal verbonden met de aarde? dat is ook niet de bedoeling dacht ik?
quote:
Op zaterdag 24 juni 2006 14:04 schreef Spoeffy het volgende:
Hoi,
ik zit met een probleem! de accu laadt niet bij, nu heb ik de dynamo gemeten maar
als het 3 fasen zijn moet er toch tussen elke fase spanning gemeten worden?
ik heb zeg maar f1 f2 f3 ik heb spanning op f1-f2 f1-f3 maar op f2-f3 niets
klopt toch niet helemaal?
En welke fase ik ook pak ze zijn allemaal verbonden met de aarde? dat is ook niet de bedoeling dacht ik?


Je denkt helemaal juist. Nu hopen dat er alleen een draad afgeklemt zit naar massa ergens.
ik ga hem straks weer eens uit elkaar halen heb ik al een keer gedaan kon ik niks vinden maar zitten ook geen brandplekken op of iets!
straks nog maar even goed kijken

Door Theo van Kampen op zaterdag 24 juni 2006 15:08

 

Betreft alle voorgaande informatie Japanse motorproblemen? Ik zit met een vraagje aangaande het functioneren van een Ducati Pantah 650 dynamo, eentje met drie uitgaande draden: twee gele en een bruine. Ik stond dus met een lege (nieuwe Varta) accu en ging -na opladen uiteraard- aan het meten. Bij draaiende motor plusminus 4.000 rpm meette ik 16,8 volt a.c. tussen de twee gele draden die nog wl verbinding hadden met de regulateur. Ik wist nl. niet of je de dynamo zomaar los kon koppelen, maar in voorgaande berichten doen jullie dat zonder een spier te vertrekken! Geldt dat ook voor Italiaans spul? Mag je de dynamo bij Ducati ook los van de regulateur testten met draaiende motor?
Overigens denk ik dat de accu niet bijlaadde doordat een van de gele draden niet goed contact maakte met de regulateur. Tijdens het rijden ging het laadstroomlampje wel uit, vandaar dat ik een fijn ritje ging maken; 3 meter vr de Coentunnel ging de kaars uit, om 23.30 uur........
Het leven is vol verassingen.

Door Twan Janssen op zaterdag 29 juli 2006 14:05

 

Hallo MF'ers,


ik heb dit topic eens zitten lezen (ja..ik heb ook een accu probje).
Mijn accu laadt helaas niet meer bij :( (fijn om daar 150 km van huis achter te komen zeg.. NOT)

Ik heb mijn accu thuis dus maar eens flink opgeladen aan de optimate. Voor het starten is de spanning gewoon netjes zo'n 13 volt. Onder het starten zakt hij even weg, maar komt daarna terug tot 12 volt. Hierna blijft hij wel nog een beetje stijgen (heb niet precies gekeken tot hoever)
Als ik echter de motor alleen op contact zet, dan zakt hij al vrij snel (lijkt me) want ik denk dat hij na een half uur al een volt ofzo kwijt is)

Volgens de how-to zou dus de regulator of de dynamo kapot zijn..alleen hoe controleer ik welke van de twee dit is??


Iemand goede tips?

Alvast bedankt

CB'er

© 2001-2017 Motor-Forum
Powered by React - Hosted by True