Bekijk originele versie: Ervaringen Healtech Quickshifter Easy?

quote:
MasterTommy schreef op 15 november 2016 @ 21:22:
Een QS die door de ECU aangestuurd wordt verdient altijd de voorkeur boven een losse schakeling, zelfde met een powercommander versus het direct mappen van de ECU.


Hangt er wel vanaf met hoeveel parameters deze rekening houd. Tegenwoordig zit dat wel snor. Voor optimale werking heb je ongeveer een ontsteking mapping nodig aan waardes (belasting, toerental, temperatuur etc) om de ideale onderbreking af te regelen.

Een stand alone shifter die dit soort info via een data lijn haalt zou al een stuk concurerender kunnen zijn kwa werking. Wat ook nog realistisch haalbaar is.
quote:
erwinko schreef op 15 november 2016 @ 21:52:

[...]


Hangt er wel vanaf met hoeveel parameters deze rekening houd. Tegenwoordig zit dat wel snor. Voor optimale werking heb je ongeveer een ontsteking mapping nodig aan waardes (belasting, toerental, temperatuur etc) om de ideale onderbreking af te regelen.

Een stand alone shifter die dit soort info via een data lijn haalt zou al een stuk concurerender kunnen zijn kwa werking. Wat ook nog realistisch haalbaar is.


Klopt, maar bestaat (nog) niet. Een ECU heeft bijvoorbeeld ook de beschikking over de gasklephoek, ook niet geheel onbelangrijke correctiefactor voor de killtime.
Beste mensen,
Voor mijn aprilia sxv ben ik opzoek naar een quickshifter.
Nu vind ik deze Healtech iqse wel interessant.

Nu is echter mijn vraag hebben ze ook een universele set? Want voor mijn motor kan ik geen model specifieke met de juiste stekkers etc vinden.

Het werd mij ook aangeraden om de quickshifter zo te installeren op de aprilia sxv dat zowel de ontsteking als de injectie word onderbroken.
Is dit mogelijk met de Healtech?
Met beetje hobbyen kan je hem er gewoon tussen solderen of stekkers er aan maken. Maar beter is even contact op te nemen met Healtech met een fotootje van je bobine stekkers. Ze hebben vast wel eentje met connectors welk passen of makkelijker is aan te passen.

Alleen de ontsteking wordt onderbroken.
Na lang wikken en wegen en meelezen alhier ben ik zelf uiteindelijk toch niet voor de Healtech gegaan, maar voor de Annitori. Ik zal dit topic er verder niet mee belasten, maar voor de geïnteresseerden heb ik er een eigen topic over aangemaakt.
quote:
s100spit schreef op 17 januari 2017 @ 12:34:
Met beetje hobbyen kan je hem er gewoon tussen solderen of stekkers er aan maken. Maar beter is even contact op te nemen met Healtech met een fotootje van je bobine stekkers. Ze hebben vast wel eentje met connectors welk passen of makkelijker is aan te passen.

Alleen de ontsteking wordt onderbroken.


Nu ik die zelf geplaatst heb, zie ik ook dat het eigenlijk écht niet moeilijk is om die te monteren.

Heb hem nu zelf ook op de trackbike, maar meer dan even hier in't straat weg en weer heb ik nog niet kunnen testen.
Wel een heel eenvoudig systeem, leuke app en het gaat vast een stuk sneller om op te schakelen.
Ging trouwens ook heel vlot zonder horten of stoten.
De Healtech QS werkt hier nog als een zonnetje. Zeker de nieuwe (iQSE) versie is erg makkelijk geworden (met adaptive/auto mode). En de setup wizard werkt ook goed.

Tracer instellingen zijn nu: sensor threshold 100% (vanwege m'n vrij gevoelige sensor), cut-off 85ms (auto), cut-off delay 15ms.
Dat gaf uiteindelijk de meest soepele resultaten. En ik gebruik de QS dan pas boven de 5000 toeren (werkt toch het beste bij hoog toeren met aardig wat gas erop).

Vanwege een rammel die er al sinds het begin in zit (nog voor de QS overigens) is de boel, koppeling, onlangs voor garantie nog open geweest. En alles zag er nog als nieuw uit. Dus ook niet slecht na een jaartje QS'en ;)

M'n volgende motor wordt er wel eentje met fabrieksaf ECU quickshifter. Maar mocht dat er niet op zitten dan gaat de Healtech mooi mee! Maar dat zien we sowieso tegen die tijd wel weer :P

Door RSandmountains op dinsdag 14 maart 2017 17:47

 

Ik heb de Healtech Quickshifter Easy op mijn gixxer k5 1000 zitten. Makkelijk te installeren en kan zonder problemen icm powercommander. Zelf afstellen van de quickshifter is ideaal. Het kost een paar ritjes om te perfectioneren maar dan heb je wel wat. Zit nu op killtimes van 70 tot 60ms afhankelijk van toeren met een cut-off delay van 10ms. Dit was echt veel vloeiender dan een cut-off delay van 15ms. Voor vragen hierover kan je altijd contact met mij opnemen.
Effe wat vraagjes van een onwetende....
Hij onderbreekt dus even de ontsteking zodat je kunt schakellen zonder koppeling.
Als je echter rustig met het verkeer mee rijd en zelf koppelt doet hij dat ook, is dat niet lastig ?
Kun je de tijd dat hij de boel onderbreekt ook op 0 zetten..
Bijvoorbeeld tot 8000 op 0 en alleen daarboven als je gaat gassen laten onderbreken.
Als je rustig met het verkeer mee sukkelt heb je hem namelijk niet nodig..
Of ben ik dan raaaar ?
Merk je niks van, al kun je hem wel instellen om pas vanaf n xduizend toerental pas te laten werken
quote:
longjohn schreef op 02 april 2017 @ 19:02:
Effe wat vraagjes van een onwetende....
Hij onderbreekt dus even de ontsteking zodat je kunt schakellen zonder koppeling.
Als je echter rustig met het verkeer mee rijd en zelf koppelt doet hij dat ook, is dat niet lastig ?
Kun je de tijd dat hij de boel onderbreekt ook op 0 zetten..
Bijvoorbeeld tot 8000 op 0 en alleen daarboven als je gaat gassen laten onderbreken.
Als je rustig met het verkeer mee sukkelt heb je hem namelijk niet nodig..
Of ben ik dan raaaar ?


Dat merk je niet echt. Dat is wel een van de nadelen van een standalone systeem. Een fabrieksshifter onderbreekt dan niet bijvoorbeeld.

Door V-twin Kevin op zondag 02 april 2017 20:13

 

De Healtech onderbreekt de ontsteking NIET als het toerental zakt op het moment dat je druk op het schakelpookje zet. Dus als je gewoon de koppeling gebruikt tijdens het pruttelen door de stad, doet hij niks. Je kan deze functie met een vinkje in de instellingen wel wijzigen overigens.
okee, van de week gewoon bestellen en proberen dus..

Door WillemVonGrumble op zondag 02 april 2017 21:15

 

quote:
longjohn schreef op 02 april 2017 @ 20:49:
okee, van de week gewoon bestellen en proberen dus..



Zou een HM of anders een Annitori QS PRO Quickshifter nemen.Alhoewel de recensies over de Annitori wisselend zijn.

Of je neemt de SP.
Even de topic bumpen omdat ik een probleem heb met m'n R6 2004 circuitmoto.

Ik heb de quickshifter zelf geplaatst, maar na het spelen met alle settings krijg ik het niet goed.
Van 2 naar 3 durft hij terug uit vitesse springen.

Hij verlegt mooi, het vermogen komt erop en dan schiet hij er terug uit naar z'n 2.
Vooral bij hoge toeren (>10k) en volgas. Bij lagere toeren of minder gas gaat het steeds perfect.
Heb dan uiteindelijk de rest van de circuitdag zonder QS gereden.

De technische dienst op circuit zei dat het normaal gezien de koppeling is. (blok heeft 35.000km)
Bij schakelvorken zou hij het hebben in andere vitessen ook en vooral van 1 naar 2.
De tandwielen zelf kunnen nog niet afgesleten zijn met die kilometerstand.

Verhaal kan misschien wel kloppen, want de vorige eigenaar zei dat bij heel warm weer in Almeria de koppeling durfde slippen. Ik heb het zelf nog niet echt ondervonden.
Aan de andere kant is het wel aannemelijk, er komt heel wat vermogen héél snel terug op die koppeling natuurlijk.

Wat denken jullie?

Door WillemVonGrumble op dinsdag 02 mei 2017 09:53

 

Springt de bak ook met de koppeling van 3 naar 2 eruit ?
Neen, met koppeling gaat alles perfect.

Sensor treshold staat op 60%
Killtimes staan op rond de 80ms.
quote:
Caracalla schreef op 02 mei 2017 @ 09:01:
Even de topic bumpen omdat ik een probleem heb met m'n R6 2004 circuitmoto.

Ik heb de quickshifter zelf geplaatst, maar na het spelen met alle settings krijg ik het niet goed.
Van 2 naar 3 durft hij terug uit vitesse springen.

Hij verlegt mooi, het vermogen komt erop en dan schiet hij er terug uit naar z'n 2.
Vooral bij hoge toeren (>10k) en volgas. Bij lagere toeren of minder gas gaat het steeds perfect.
Heb dan uiteindelijk de rest van de circuitdag zonder QS gereden.

De technische dienst op circuit zei dat het normaal gezien de koppeling is. (blok heeft 35.000km)
Bij schakelvorken zou hij het hebben in andere vitessen ook en vooral van 1 naar 2.
De tandwielen zelf kunnen nog niet afgesleten zijn met die kilometerstand.

Verhaal kan misschien wel kloppen, want de vorige eigenaar zei dat bij heel warm weer in Almeria de koppeling durfde slippen. Ik heb het zelf nog niet echt ondervonden.
Aan de andere kant is het wel aannemelijk, er komt heel wat vermogen héél snel terug op die koppeling natuurlijk.

Wat denken jullie?




Grote onzin allemaal, bak is stuk!!!!!!!!
Dus eigenlijk dit probleem dan vanop de foto in die thread?

https://www.southbayriders.com/forums/threads/131786/

Dan veronderstel ik dat het blok ervan onder moet?
Zijn er zaken die je dan best van de eerste keer mee vervangt?
Is zo'n werkje zelf te doen, of toch eerder specialisten werk?

Door WillemVonGrumble op dinsdag 02 mei 2017 12:31

 

quote:
Caracalla schreef op 02 mei 2017 @ 11:42:
Dus eigenlijk dit probleem dan vanop de foto in die thread?

https://www.southbayriders.com/forums/threads/131786/

Dan veronderstel ik dat het blok ervan onder moet?
Zijn er zaken die je dan best van de eerste keer mee vervangt?
Is zo'n werkje zelf te doen, of toch eerder specialisten werk?


Blok eruit geen idee hoe kundig gij zijt ;)

Er zullen vermoedelijk wel een aantal nokken vd tandwielen rond dus beschadigd zijn dan krijg je dit.

laat meteen alles checken schakelvorken en wals en idd als je koppelingsplaten op zijn dan vervang je die ook meteen mee.
Ik veronderstel dat dit dan ook gewoon een kwestie van tijd is, eer de bak dit ook zal doen met gewoon gebruik van de koppeling?

Al even wat geGoogled en qua materiaalkost valt het goed mee.
Echter het werk zelf zie ik toch niet echt zitten.

Stel dat ik het werk laat doen, op hoeveel werkuren mag ik dan rekenen?
Ik ga het sowieso navragen, maar met een indicatie weet ik tenminste als ik me niet iets laat wijs maken om zo meer te kunnen aanrekenen :-)

Vast bedankt voor de hulp trouwens!
Denk dat ik pech heb en mijn module niet goed is.
Afgelopen weekend gemonteerd, syteem lijkt niet te cutten.

Is er iemand die ergens in gelderland woont waarvan ik even zijn module zou kunnen wisselen? Kijken of mijn module het bij jou doet en andersom .


Ledje brand, motor start en loopt goed, sensor werking is goed uit te lezen via de app. Volgens verkoper zou het mogelijk aan een krom pinnetje liggen maarja dan zal op zijn minst 1 injector het niet moeten doen lijkt mij en dan loopt een 1300 2 cilinder niet soepel haha dat is dus haast onmogelijk.
Bedrijf al gemaild die hem hebben geleverd. Ben benieuwd hoe nu verder.
Wel even van te voren de instellingen opslaan/opschrijven dan (en niet vergeten over te zetten). Anders krijg je wellicht onbedoelde effecten bij het overzetten :). En natuurlijk wel dezelfde unit overzetten (oude of nieuwe versie).

edit, of heb je het hier over de cut-off test? Want dan maakt het bovenstaande niet uit (behalve dat je het aantal pulses/rev moet instellen). Neem ook aan dat je ook een hoger aantal ms als cutoff test hebt geprobeerd? (het is alweer een tijdje geleden, maar toen ik die test deed gebeurde er verdacht weinig met m'n MT-07, 2 cil, pas toen ik het verhoogde hield ie echt in. Daarna nooit meer aangezeten ;))
Hoe snel kan het gaan. Module vervangen en deze reageert wel duidelijk op de testbutton.

Superservice van revuschop.eu /martijnsmotorwebshop. .
quote:
koenWitjes schreef op 12 mei 2017 @ 16:27:
Hoe snel kan het gaan. Module vervangen en deze reageert wel duidelijk op de testbutton.

Superservice van revuschop.eu /martijnskledongshop. .


Bij mij hapert hij in z'n 6 boven de 230kmph. Hij schakelt ongeveer om de 3 seconden even een 'killtime' in... niet heel lekker op die snelheid
Had hem tijdens het afstellen van de PCIII al afgekoppeld omdat het met qs niet lukte in hogere toeren.
Ik heb de shifter alleen al bijna 3 jaar.. dus ik denk dat martijn's webshop niet zo makkelijk zal zijn met retour :9

© 2001-2018 Motor-Forum
Powered by React - Hosted by True