Bekijk originele versie: Garmin Zumo deel 7

quote:
rogerno1 schreef op 25 oktober 2017 @ 12:34:2 - En als ik bv 120 op de snelweg rij en en dan snel gas geef om een vrachtwagen oid in te halen ( rond de 150km per uur ) dan geeft de garmin aan dat die uit zich gaat schakelen en moet ik het handmatig annuleren, dat doet hij ook als ik dan weer snel terug ga naar 120km.

als ik bv heel geleidelijk op/van het gas ga dan is er niks aan de hand en blijft hij het doen.

is dit een instellingsfout?
Is dat dezelfde melding zoals je die krijgt als je de Zumo werkend uit zijn houder haalt. Dan drukt hij niet hard genoeg op de contacten en zal bij optrekken en afremmen iets bewegen in de houder (massa-traagheid) waardoor de Zumo denkt dat hij uit de houder gehaald wordt.
quote:
rogerno1 schreef op 25 oktober 2017 @ 12:34:
Beste allen!

2 vraagjes:

1 - krijg nog steeds meldingen op de snelweg met daarin een waarschuwing dat er een mobiele flitser aanwezig op dat stuk aanwezig is, terwijl er geen flitser te zien is, hoe schakel ik dat uit?


Die meldingen komen vanuit een GPI bestand dat op je Zumo staat. Het is dus geen Live data. Gewoon negeren. De meeste plaatsen waar dit gemeld wordt, wordt wel vaak geflitst. Eventueel kun je het GPI bestand hernoemen naar GP_ ofzo, of zelfs helemaal weggooien, maar in dat geval ben je alle flitsers kwijt.
quote:


2 - En als ik bv 120 op de snelweg rij en en dan snel gas geef om een vrachtwagen oid in te halen ( rond de 150km per uur ) dan geeft de garmin aan dat die uit zich gaat schakelen en moet ik het handmatig annuleren, dat doet hij ook als ik dan weer snel terug ga naar 120km.

als ik bv heel geleidelijk op/van het gas ga dan is er niks aan de hand en blijft hij het doen.

is dit een instellingsfout?


Zoals gezegd: slecht contact tussen houder en Zumo waarschijnlijk.
quote:
Motomuis37 schreef op 25 oktober 2017 @ 12:05:

[...]



Thanks, ga ik vanavond gelijk doen! Wat voor waardes moeten er ongeveer uitkomen? Die 5.3 volt was inderdaad onbelast gemeten!


Ik vermoed dat de Zumo niet heel veel verbruikt. Enkele honderen milli-ampere als de zekering in de 12 volt kabel zit, afhankelijk van de ingestelde lichtsterkte en of je aan het rekenen bent etc.

Ongeveer twee keer zoveel als de zekering in het 5V gedeelte zit (dus na het voedingsblokje in de kabel).
quote:
jaap43 schreef op 25 oktober 2017 @ 13:31:

[...]
Is dat dezelfde melding zoals je die krijgt als je de Zumo werkend uit zijn houder haalt. Dan drukt hij niet hard genoeg op de contacten en zal bij optrekken en afremmen iets bewegen in de houder (massa-traagheid) waardoor de Zumo denkt dat hij uit de houder gehaald wordt.

ja dat is dezelfde melding idd, zal een keer opletten of hij er wel goed strak inzit, voorheen deed hij het gewoon goed en is denk ik net een jaar oud, gebruik hem alleen op de motor en zo vaak rij ik niet.

wel vreemd dat die het alleen bij 120 en 153 doet, ongeacht vanaf welke snelheid ik accelereer of loslaat.
quote:
blihi schreef op 25 oktober 2017 @ 15:03:

[...]

Die meldingen komen vanuit een GPI bestand dat op je Zumo staat. Het is dus geen Live data. Gewoon negeren. De meeste plaatsen waar dit gemeld wordt, wordt wel vaak geflitst. Eventueel kun je het GPI bestand hernoemen naar GP_ ofzo, of zelfs helemaal weggooien, maar in dat geval ben je alle flitsers kwijt.

[...]


Zoals gezegd: slecht contact tussen houder en Zumo aarschijnlijk.


Dan zal ik het maar zo laten.
Hmmm. Ik kan me vergissen maar:

In de GPI zitten in principe geen mobiele flitsers. En zul je ook geen melding krijgen 'mobiele flitser'.

Twee mogelijkheden:
a. je hebt een 590 of 595 en die gekoppeld via smartphone link (maar ik meen dat dan de melding is 'politie activiteit' oid
b. danwel het betreft een waarschuwing voor een roodlicht flitser bij toerit-dosering

Het tweede probleem heeft beslist niets met de snelheid te maken, anders dan dat je bij een specifieke snelheid te maken hebt met een trilling waardoor het contact verbroken wordt.
Derde mogelijkheid: ik heb ooit een keer een GPI gemaakt met alle mogelijke mobiele flitslocaties langs de snelweg en die op mijn site gezet. Uiteraard leverde die een hoop loos alarm af, maar het heeft me minstens één keer een CJIB-brief bespaard...
Er staan wel degelijk mobiele flitslocaties op de Zumo 590 en die heb ik er niet opgezet.
Da's dan kennelijk de schuld van javawa (zie boven). ;)

FF serious:

Een mobiele flistlocatie bestaat meestal maar een paar uur. Betekent dat het opnemen daarvan alleen nut heeft als het ook met hoge frequentie ververst kan worden. Ergo: via een 'connected device'.

Uitzondering is bijvoorbeeld Frankrijk: vanwege wetgeving staan daar niet de exacte positie van flitspalen is maar 'zones' waar regelmatig geflitst wordt; al dan niet door vaste palen.
quote:
DrsRob schreef op 25 oktober 2017 @ 23:01:
Er staan wel degelijk mobiele flitslocaties op de Zumo 590 en die heb ik er niet opgezet.


Zijn het niet gewoon vaste palen die inmiddels verdwenen zijn?

Of gebieden waar regelmatig geflitst wordt?
quote:
MaartenP schreef op 25 oktober 2017 @ 23:21:

[...]


Zijn het niet gewoon vaste palen die inmiddels verdwenen zijn?

Of gebieden waar regelmatig geflitst wordt?

Dat laatste natuurlijk en dat bedoelde de oorspronkelijke poster - denk ik - dan ook.
quote:
MaartenP schreef op 25 oktober 2017 @ 23:21:

[...]


Zijn het niet gewoon vaste palen die inmiddels verdwenen zijn?

Of gebieden waar regelmatig geflitst wordt?


Die laatste vermoed ik ook inderdaad. Althans, daar heb ik ook "last" van. De Zumo heeft er een handje van om die continu te blijven omroepen. Dat is vooral vervelend op snelwegen die, toen die dingen aangemaakt werden, 120 km/u max hadden en nu 130 km/u.

Mijn Zumo piept dan en geeft icoontjes weer op de kaart zonder dat er iets gezegd wordt.

En die locaties staan volgens mij ook standaard in de "demo" flitslocaties die bij aanschaf op de Zumo staan.
Ik denk - laat ik mijn zumo weer eens aan de computer hangen voor updates..

Maar ik krijg deze melding van Garmin Express:

"Sorry, we're having a problem communication with our servers."

Nadat ik Garmin Express had geupdated had ik goede hoop maar de melding blijft.

Ook nadat ik alle anti-virus en firewall onzin had uitgeschakeld van mij antiv-virus pakket had Garmin Express er geen zin in. Ook na meerdere keren de refresh knop te hebben misbruikt gebeurt er niets.

Ligt het aan mij pc of zijn er meer die dit probleem hebben?
Gewoon over een paar dagen nog eens proberen.
Mmmja,

Ik wacht maar af dan :-)
heb even terug gelezen over mijn vragen, maar wij ( vriendin en ik ) hebben beide een 340LM, maar neem aan dat het niet uitmaakt welk model je hebt? schijnbaar hebben wij het en een ander niet, niks aan te doen dan.

Maar zal wel op de connecties lette , mag aannemen dat het na een jaar niet zomaar lichtjes vast mag zitten?

zit daar eventueel garantie op? kan moeilijk dat ding vasttapen aan de houder.

© 2001-2018 Motor-Forum
Powered by React - Hosted by True