Bekijk originele versie: Olielampje van mijn aprilia rsv mille werkt niet meer ?

Hoi iemand een idee..mijn olielampje brand niet meer als ik hem op contact zet ? ..kan dus volgens mij van alles 🤔maar mischien heeft iemand dit ook als eens gehad Ik hoor het wel.😊
Lampje tjekken
Is een ledje ..zit vast binnen in😣
quote:
msg schreef op 09 september 2017 @ 15:02:
Is een ledje ..zit vast binnen in😣



Gaat er spanning naar toe, anders de schakelaar opzoeken.
Zou beginnen met het controleren van de oliedrukschakelaar. Bij de meeste motoren is dit een enkeldraads schakelaar die de signaaldraad verbindt met de massa (via het blok) als de oliedruk onder de voorgeschreven waarde komt. Dus bij stilstaande motor moet deze 0 Ohm zijn tussen signaaldraad en het motorblok.
quote:
sodeknetters schreef op 09 september 2017 @ 16:08:
Zou beginnen met het controleren van de oliedrukschakelaar. Bij de meeste motoren is dit een enkeldraads schakelaar die de signaaldraad verbindt met de massa (via het blok) als de oliedruk onder de voorgeschreven waarde komt. Dus bij stilstaande motor moet deze 0 Ohm zijn tussen signaaldraad en het motorblok.


Daar zit t m niet, het lampje hoort aan te gaan zodra het contact aan gaat, zoals alle lampjes doen.

Als het goed is kun je je dashboard gewoon open schroeven en het lampje vervangen, maar misschien is het handig als je je bouwjaar er ook bij zet want er is nog wel eens wat veranderd door de jaren.
quote:
mark-k schreef op 09 september 2017 @ 16:52:

[...]


Daar zit t m niet, het lampje hoort aan te gaan zodra het contact aan gaat, zoals alle lampjes doen.

Als het goed is kun je je dashboard gewoon open schroeven en het lampje vervangen, maar misschien is het handig als je je bouwjaar er ook bij zet want er is nog wel eens wat veranderd door de jaren.

De druksensor is een normaly closed contact dat opent als er druk is. Daarom gaat het lampje pas uit als de motor draait en druk opbouwt. Als het contact in rust niet gesloten is zal je lampje niet branden. het kan dus heel goed aan de druksensor liggen. Ik zou beginnen deze te controleren.
quote:
mark-k schreef op 09 september 2017 @ 16:52:

[...]


Daar zit t m niet, het lampje hoort aan te gaan zodra het contact aan gaat, zoals alle lampjes doen.

Als het goed is kun je je dashboard gewoon open schroeven en het lampje vervangen, maar misschien is het handig als je je bouwjaar er ook bij zet want er is nog wel eens wat veranderd door de jaren.



Bouwjaar is 2002 ..
Ik.ga de sensor maar eens vernieuwen 🤔kijken of het dat is dan..bedankt voor de info 😊
quote:
msg schreef op 09 september 2017 @ 20:56:
Ik.ga de sensor maar eens vernieuwen 🤔kijken of het dat is dan..bedankt voor de info 😊

Ik zou eerst het draadje op de sensor aan massa sluiten, zoals bij de meeste motoren de drukschakelaar doet bij geen oliedruk, en als het lampje dan nog niet aan gaat is het waarschijnlijker dat het in het lampje zit of in de bedrading naar het lampje. Gaat het dan wel aan, dan is idd de schakelaar waarschijnlijk overleden.
Sowieso eerst meten ipv blind onderdelen vervangen.
Meten is weten, gokken is dokken.
quote:
SP1R schreef op 09 september 2017 @ 21:42:
Meten is weten, gokken is dokken.

Zo rolt ts.
Is een vrij land, dus waarom niet :) :t
quote:
SP1R schreef op 09 september 2017 @ 21:42:
Meten is weten, gokken is dokken.


en gissen is missen
quote:
mark-k schreef op 09 september 2017 @ 16:52:

[...]


Daar zit t m niet, het lampje hoort aan te gaan zodra het contact aan gaat, zoals alle lampjes doen.

Als het goed is kun je je dashboard gewoon open schroeven en het lampje vervangen, maar misschien is het handig als je je bouwjaar er ook bij zet want er is nog wel eens wat veranderd door de jaren.

:^
quote:
msg schreef op 09 september 2017 @ 20:56:
Ik.ga de sensor maar eens vernieuwen 🤔kijken of het dat is dan..bedankt voor de info 😊

Ik zou de stekker van de sensor eerst eens tegen massa houden, veel goedkoper.
quote:
halflive schreef op 10 september 2017 @ 17:13:

[...]

Ik zou de stekker van de sensor eerst eens tegen massa houden, veel goedkoper.

:t
dat kan toch als hij de nieuwe monteert, dan is die stekker toch al los.
Stekker tegen de massa aangehouden ...maar lampje brand niet ...er zit wel spaning op de kabel..deze gaat er ook vanaf als ik het contact af zet ..dan ligt het hoogwaarschijnlijk ook niet aan de sensor ??of niet.
Dus lampje.
quote:


OKÉ DAN HET LAMPJE MAAR EENS NAKIJKEN

🤔🤔
quote:


Hoe komt er spanning op de massadraad als het lampje stuk is?
Volgens het schema van een 04 (heb je bouwjaar nergens gelezen..) gaat er een draad vanaf de ECU naar de schakelaar, die naar massa schakelt. Lijkt me dus zeer onwaarschijnlijk dat daar spanning op staat.
quote:
msg schreef op 09 september 2017 @ 20:54:

[...]



Bouwjaar is 2002 ..
quote:
msg schreef op 14 september 2017 @ 18:44:
Stekker tegen de massa aangehouden ...maar lampje brand niet ...er zit wel spaning op de kabel..deze gaat er ook vanaf als ik het contact af zet ..dan ligt het hoogwaarschijnlijk ook niet aan de sensor ??of niet.


Als je de sensor wil doormeten moet je als de motor uit staat een weerstand meten tussen aansluitpunt sensor en massa.
Als je vervolgens de motor start zou deze oneindig moeten zijn.
Gemeten zonder dat de sensor aangesloten is dus.

© 2001-2017 Motor-Forum
Powered by React - Hosted by True