Bekijk originele versie: DragStar XVS1100 start niet meer en teller danst op en neer

Beste leden,

Ik heb het probleem dat na een gezellige motor toertocht van de week met wat vrienden de motor bij de laatste stop ineens niet meer wilde starten. Een lichte zoem was wel hoorbaar, maar starten ho maar.
Aanduwen ging prima en tijdens het rijden daarna bleef de motor ook lopen gedurende de daaropvolgende 30km, alleen danste de naald van mijn snelheidsmeter op en neer.

De accu is nog geen jaar oud. Motor is een Yamaha XVS1100 Dragstar Classic uit 2000.

Wat o wat is er aan de hand???
Accu polen en massa tjekken.
En ff accu meten.
+laadspanning controleren
Ook een accu van een jaar oud kan al kaput zijn, maar idd eerst de aansluitingen controleren.
de zekeringen hebben soms last van corrossie bij deze modellen, zelf ook meerdere malen gehad en gezien bij anderen
Allen bedankt voor de reactie!

De gel accu staat helemaal bol!

Spanning zonder contact aan is netjes 12.6V en zodra het contact aan gaat, valt dit terug naar 8.5V en zodra ik wil starten zelfs naar 5.5V.
De zekeringen zien er nog allemaal prima uit.
Misschien eens de accu erin zetten die erin hoort ?
Ik heb dat ook gehad.
Toen was de oorzaak, de stekker van de dynamo naar de spanningsregelaar.
Die was door oxydatie als weerstand gaan fungeren en daarbij was 1 van de dikke draden zelfs doorgebrand.
Die stekker zit links achter het grote chromen deksel.[Afbeelding: YAMAHA XVS 1100 Drag Star__1.jpg]

© 2001-2017 Motor-Forum
Powered by React - Hosted by True